Blog Listing

Whiskyresor till Skottland

Något som många svenskar drömmer om är att någon gång åka på en resa till Skottland för att provsmaka olika whiskeysorter. Exempelvis Islay är ett populärt resmål där du kan njuta av rökiga whiskeysorter som Bowmore eller Laphroaig. Entusiaster som brinner för drycken drömmer ofta om att få besöka landet.Ska man också Skottland kan man passa på att titta närmare på det kontroversiella och väldigt popuära spelbolaget paddy power.För att göra din resa till verklighet kan du antingen boka en resa på egen hand eller resa med en grupp andra människor som delar ditt intresse. Du kan åka med ett kompisgäng eller med kollegor. Dessa resor blir ofta oförglömliga upplevelser. Hör med dina vänner eller samla modet och planera resan själv.

Fördelar med whiskeyresor till Skottland

Det är inte bara whiskeyn i sig som lockar, utan naturen i Skottland är också väldigt vacker. Att sitta vid en öppen brasa och njuta av en härlig whiskey är något utöver det vanliga. Tack vare lagstiftningen i Skottland är det tillåtet att prova whiskeyn när du besöker ett destilleri.Några destillerier är dessutom belägna nära havet och då kan du smaka på friska och salta havsvindar medan du rör dig omkring i området. Vädret kan ibland likna det svenska och då är det enkelt att anpassa dig eftersom du redan är van vid regn och rusk. En god whisky värmer dock upp kroppen.

Sammanfattning

Whiskeyresor är populära alternativ för dig som bor i Sverige, detta på grund av att Skottland ligger så pass nära. Ett flyg tar bara någon timme och du behöver inte planera mycket inför resan. Du kan välja att boka en guidad tur eller ge dig ut på egen hand. Skottland har mycket att erbjuda.Utöver goda whiskeysorter finns även naturupplevelser och små byar som du kan besöka. Det är hemtrevligt och mysigt i Skottland och många destillerier erbjuder provsmakning. Skottland är relativt stort och på många sätt påminner det om Sverige. Du kan enkelt resa runt och prova olika destillerier i lugn och ro.